Gyerekcsoportok

KOMPLEX MŰVÉSZETI ÉS GYEREKPSZICHODRÁMA

csoportok indulnak!!

Helyszín: KOMP Művészeti Műhely, Török u.(Margit híd, budai hídfő)
Részletek, jelentkezés: info@tancter.hu
Horváth Dorottya: 
06/20 6614 807
A KOMP Közhasznú Egyesület célja a művészet új formáinak és az alkotó tevékenységnek a  felkarolása, másrészt a művészet terápiában történő alkalmazása, az alkotó folyamatok előmozdítása. Alapvető törekvésünk, hogy ezekből a javakból és értékekből  a társadalom peremén élő és hátrányos helyzetben levő személyek, gyerekek is részesülhessenek.

Ezért folyamatosan dolgozunk azon, hogy az általunk szervezett csoportokon és egyéni folyamatokon  a hátrányos helyzetű személyek és rászorulók is részt vehessenek. 

Kérjük, ha Ön úgy érzi, szüksége van az egyesület támogatására, mivel problémái igen, de anyagi helyzete nem teszi lehetővé részvételt, akkor írjon nekünk!

Mi is az a Tánctér Program?

Tánctér Program Gyerekeknek

Kreatív mesés gyerektánc   A Tánctér programon 10 éve dolgozunk, melyben több módszert ötvöztünk sikerrel. Ezek közül a legfontosabbak: az integrált kifejezés és táncterápia, a gyermek pszichodráma és a kortárs tánctechnikák.

 A foglalkozás elsődleges célja, hogy a gyermeklélek számára segítséget adjon az egészséges kibontakozáshoz és fejlődéshez. Módszerünk alapja a mozgásos, táncos kifejezés, melyet képi és dramatikus megformálás eszközeivel is támogatunk. 

   

Miről is van szó? Mi történik az órán?

Ebben az időszakban még nem az adott mozgásminták elsajátításán, sokkal inkább a gyermek saját adottságainak és kreativitásának fejlesztésén van a hangsúly. A foglalkozásokon fontos szerepet kapnak a mesék, melyek alkalmasak a képzelőerő fejlesztésére, továbbá mértani formák, természeti jelenségek, az állat és növényvilág alakjai, zenei kompozíciók.

A gyerektánc órán megtámogatjuk a gyereket abban, hogy amit csinál, az jó! Mesébe szőve elmozoghatja, eltáncolhatja hogyan hullik a hó, vagy hogyan nő a ki a földből a fa, milyen az ő zivatara... A mozgás és fantázia játékok során fejlődik a gyermek testtudata is, hiszen minden érzetet a test nyelvére és a tér érzékelésére fordít le.
A játékos feladatok segítik a gyermek kreativitásának kibontakozását, a mozgáskoordináció és szenzomotoros érzékenység fejlesztését, de sok esetben javul a gyermek társas viselkedése, önbizalma, konfliktus feldolgozó képessége is. A tanulási problémák megelőzésre, illetve az írás-olvasás készség fejlődésére is jótékonyan hat a mozgásfejlesztés és a játékos kifejezés.
Hogyan hat?
Azáltal, hogy az alkotó folyamatokat megindítjuk és tápláljuk, a gyermek megerősödik, önbizalomra tesz szert. Az alkotó tevékenység lehetőséget nyújt a megterhelő élmények feszültségeinek levezetésére, azok más szinten való megfogalmazására. 
A szabad, belülről fakadó táncnak, mozgásnak természetes hozadéka, hogy a gyermek számos területen fog fejlődni! Mivel az átélteket nem csak eltáncoljuk, hanem le is rajzoljuk, az önkifejezés más csatornáit is megnyílnak.
Az alkotó folyamat már önmagában is személyiség-, tehetség- és kreativitásfejlesztő hatású.

Ami fejlődhet, változhat tehát:
 • a mozgáskoordináció, 
  • a gyermek társas viselkedése, önbizalma, konfliktus feldolgozó képessége
  • testtudata
  • absztrakciós készség e
  • egyensúly
  • finommotorika
  • verbális kifejezőkészség
  • térpercepció
  • keresztcsatornák.
  A fenti lista természetesen nem teljes körű, illetve garancia sincs arra, hogy a felsoroltak mind változni fognak. A gyerekek is különböznek, valakinek a gyerektánc, másnak a hipp-hopp, harmadiknak a karate, vagy néptánc való.
  A foglalkozás nem egy-egy készség, vagy képesség fejlesztésére koncentrál, hanem komplex módon fejleszti a gyereket úgy, hogy eközben a gyermek átéli a játék és alkotás örömét is. 
  https://docs.google.com/forms/d/1pzIQvoEWnqgKwcQrZaIOgWrUYgW7LrebBPz-CQJ5rTA/viewform?formkey=dGdQQ1VnNGFGRHByUm1INjk2X2dEUUE6MQ#gid=0so-kert-kostolo.html

  Kinek javasoljuk?

  Minden kisgyermek számára, aki
  • szeretne önfeledten mozogni, táncolni,
  • mesét szőni és eltáncolni, és/vagy
  • (túl)mozgékony, és/vagy
  • csendes, bátortalan és/vagy
  • kreatív, és/vagy
  • kudarcot nehezen feldolgozó, és/vagy
  • ha otthon épp nehéz idők járnak a családra és/vagy
  • semelyik, csak szeretné jól érezni magát közösen egy támogató társaságban
  • vagy szeretne később komolyabban a tánccal foglalkozni.


  Tetszik Önnek  a Tánctér program? Szeretné, ha gyermeke iskolájában/óvodájában is hozzáférhető lenne a program? Mint Intézményvezető szeretné, ha Önöknél is lennének Tánctér foglalkozások?

  Keressen fel minket e-mailben (info@tancter.hu).   Felvesszük Önnel a kapcsolatot és megbeszéljük, miként tudnánk a Tánctér programot mihamarabb elindítani az Ön iskolájában/óvodájában. Természetesen megkereshet telefonon is: 06 20 314 7671-es számon!


  Nyári Alkotótábor gyerekeknek!

  Ha nem tudod, mit csinálj gyerekeddel a 10 hetes nyári szünet ideje alatt..
  Ha nem ér rá a Nagymama....
  Ha szeretnéd, hogy gyermeked játékosan fejlődjön, mozogjon és főleg jól érezze magát a nyári szünet alatt is...
  Itt a helyetek a Tánctér nyári táboraiban!!!
  Minden mi szem szájnak ingere!!! Mese, tánc, rajz, dráma, játék!!
  Sok meglepetéssel és színes programokkal várjuk a Lurkókat! (kb.5-től 12-évesig)   Egész napra, vagy fél napra is lehet jelentkezni! 
  A NYÁRON 2 TÁBORT TARTUNK!
  Időpontok, helyszínek: 
  2014. május 26-május 30, Törökbálint
  2014. aug. 11-15-ig, Budapest, Parksarok a Szt. István Park mellett


  A következőképp alakul a nap:
  8:00 - 8:30h-ig: érkezés
  8:30-9:00h-ig: reggeli
  9:00 – 11:30h-ig: zenés, mesés, festős, táncos foglalkozás
  közben 10.30 körül tízórai
  12:00 – 13:00h-ig: ebéd
  13:00 – 14:30h-ig: csendes pihenő, szabad játék
  14:30 – 15:00h-ig: uzsonna
  15:00 – 16:30h-ig: szabad játék a Parkban
  16:30 – 17:00h-ig: haza indulás


  Hogyan hat?
  Azáltal, hogy az alkotó folyamatokat megindítjuk és tápláljuk, a gyermek megerősödik, önbizalomra tesz szert. Az alkotó tevékenység lehetőséget nyújt a megterhelő élmények feszültségeinek levezetésére, azok más szinten való megfogalmazására.
  A szabad, belülről fakadó táncnak, mozgásnak természetes hozadéka, hogy a gyermek számos területen fog fejlődni! Mivel az átélteket nem csak eltáncoljuk, hanem le is rajzoljuk, az önkifejezés más csatornáit is megnyílnak.
  Az alkotó folyamat már önmagában is személyiség-, tehetség- és kreativitásfejlesztő hatású.

  korábbi táborélmények és képek:
  http://www.tancter.hu/p/gyerekprogram.html

  A tábort tartja:
  Horváth Dorottya: pszichológus, Integrált Kifejezés és Táncterapeuta, gyermek pszichodráma kiképző
  Salz Gabriella: Integrált Kifejezés és Táncterapeuta, pedagógus, PTE Pszichológia doktori iskola végzős hallgatója 

      HOPI ovi nyári alkotó tábor

  Mi is történt a táborban?
  Volt egy mesénk a napkirályfiról, aki mindenféle kalandokba keveredett, ahogy az királyfiaknál lenni szokott. Nekivágott  a világnak, eljutott a víz-, az erdő-, és a tűzkirály udvarába, megbirkózott a 3 fejű sárkánnyal, le is győzte. Útközben találkozott a Tündérekkel, mindenféle állatokkal, lovacskákkal, majmokkal, delfinnel... Mindent eljátszottunk, eltáncoltunk és le is festettünk, majd közösen elkészítettük a sárkány bőrét is, amibe bele is bújtunk!!  Aki nem hiszi, járjon utána!!!


  Gratulálunk a fotópályázat nyerteseinek!

  Összesen 49 fotó, kb. 1000 lájk érkezett és csaknem 10 000-en látogattatok el az Egymásra Hangolódó Facebook oldalra a 2 hónap leforgása alatt! Köszönjük az érdeklődést, köszönjük az aktivitást! Továbbra is várunk!! A főnyereményt az viheti el, aki a legtöbb lájkot kapta, összesen 289-et, de nagyon sok jó kép érkezett, olyanok is, akik nem kaptak díjat.  A Tánctér ezért fontolgatja, hogy különdíjat ad még legalább egy kép beküldőjének, nem lájkolás, hanem személyes tetszés alapján, mármint a Tánctér véleménye alapján, ami szintén nem objektív persze.

  Itt az összes beküldött fotót megnézheted:
  1. helyezett kép beküldője: Csepregi Veronika
  FŐDÍJ: Egy digitális képkeret a Bluechip Webáruház felajánlásával és egy 5 alkalmas bérlet az Egymásra hangolódó foglalkozásra a KidSpiritben (I. kerület, Mészáros u. 18.)!


  2. helyezett kép beküldője:Sáfrán Máté
  Gratulálunk a II . helyezettnek!!! Nyereménye egy 30% kedvezmény az egymásra hangolódó foglalkozás bérletre, a KidSpiritben.


  3. helyezett fotó beküldője: Borbély Zsolt
  A 3. helyezett 20% kedvezményt kap az egymásra hangolódó foglalkozás bérletre, egy alkalommal a KidSpiritben.

  Gratulálunk!

  Nagyon köszönjük a Bluechip Webáruház értékes ajándékát, mellyel támogatta az Egymásra Hangolódó fotópályázatát! (www.bluechip.hu )

  Köszönjük szépen a KidSpiritnek, hogy a helyszínt és a bérletet biztosítja a foglalkozások megtartására! ( www.kidspirit.hu ) 

  Hangolódó - baba-mama-papa tánc
  Ami jó, a mamának, az jó a babának  és fordítva..
  Tánc, mozgás, alkotás öröm a babával, kisgyermekkel együtt! 

  Jelentkezem az INGYENES PRÓBAALKALOMRA! Január 24. 10.30. katt ide
   február 6. 10.00

  A harmonikus anya-gyerek kapcsolat sok éven keresztül alakuló, fejlődő folyamat. Egy életre szóló kötelék…
  A hangolódás nagyon fontos az anya-gyerek kapcsolat, a kötődési és ezzel összefüggően a gyermek későbbi kapcsolatainak alakulása szempontjából.
  A foglalkozásainkon a testi és mozgásos egymásra hangolódás lehetőségeit nyújtjuk, ahol együtt mozoghat, ringhat, fészkelődhet szülő és gyermek. Sok játék és együtt mozgás folyamán alakul a közös tánc, mozgásos játék, ami történhet a gyermekkel közösen, vagy külön-külön, közösen a csoporttal, vagy kuckósan elhúzódva, az egyéni aktuális igények szerint.
  A játékos találkozásokkal a szülő elmélyítheti kapcsolatát, figyelmét kisgyermekével.  Új  csatornák nyílhatnak meg szülő és gyermek között, a félresiklott anya-gyerek kommunikáció javulhat. Aktivizálódik a gondozói attitűd, a megfejthetetlen jelzések értelmet nyernek.. Fontos az is, hogy a csoporttag átéli, nem ő az egyetlen a problémájával, illetve nincs is szükség tökéletességre.

  A foglalkozások célja, hogy tovább segítsük, megerősítsük a bensőséges, szeretetteljes kapcsolatot szülő és gyermek között, illetve támogatást adjunk abban, hogy a szülő saját előforrásait is újratöltse.
  Fejlesztési területei: mozgás, testtudat, észlelés, figyelem, érzelmi intelligencia, önbizalom, képzelet, finommotorika, szociális kompetenciák, önkifejezés, kreativitás…


  A foglalkozásokat vezeti:  
          

  Salz Gabi : 06 20/3147671 info@tancter.hu

  Jelentkezem az INGYENES PRÓBAALKALOMRA!
   
  Kreatív Gyerektánc 
  Gyermeked most ingyen kipróbálhatja! 

  Budapesten, több helyszínen szervezünk ingyenes Kreatív Gyerektánc bemutató órákat. pl: Angyalföldi gyerekház, E10...

  A foglalkozás célja a gyermek mozgásának, koordinációjának, rugalmasságának fejlesztése játékos feladatok segítségével. Ebben az időszakban még nem az adott mozgásminták elsajátításán van a hangsúly, sokkal inkább a gyermek saját adottságainak és kreativitásának fejlesztésén. A foglalkozásokon fontos szerepet kapnak a mesék, melyek alkalmasak a képzelőerő fejlesztésére, továbbá mértani formák, természeti jelenségek, az állat és növényvilág alakjai, zenei kompozíciók. A csoportokon rajzos és mozgásos elemeket egyaránt használunk, hogy a kifejezés lehetőségei ezáltal még komplexebb legyenek.

  A kreativitás fejlesztése mellett a következő területek fejlődnek még:

  • javul a mozgáskoordináció, 
  • a szenzomotoros érzékenység, 
  • de javulhat a gyermek társas viselkedése, önbizalma, konfliktus feldolgozó képessége is.
  • A tanulási problémák megelőzésre, illetve az írás-olvasás készség fejlődésére is jótékonyan hat a mozgásfejlesztés.
  • fejlődik az absztrakciós készség 
  • szociális kompetenciák
  • mozgásrepertoár bővítése; 
  • Nagymozgások fejlesztése: futás, járás, mászás, csúszás, ugrás, függeszkedés;
  • Egyensúly fejlesztése: járás szem-láb koordináció, állás, guruló átfordulás, pörgő, ringatózó, lengő, hintázó mozgások, hossztengely körüli gurulás; 
  • Finommotorika fejlesztése: kézfej, kézujjak, lábfej, lábujjak; 
  • Testséma fejlesztése; 
  • Verbális fejlesztés: testrészek, térirányok, mozgatási módok; 
  • Térpercepció fejlesztése: test mozgatása adott irányba, saját test elhelyezése térben, 
  • keresztcsatornák fejlesztése.

  A foglalkozás elsődleges célja a tánc, mozgás zene öröme és megkedveltetése a gyerekekkel, mindemellett azonban jó alapot teremt a későbbi mozgásos tevékenységekhez.

  Addig is nézd meg kedvcsinálónak a  képeket!


   BODY Moving
  Tánc Mindenkinek!

  Ma meglepetés érte az Erzsébet téri gyerekeket, már aki volt olyan bátor és részt vett a BODY MOVING Tánc Mindenkinek szervezésében tartott ingyenes gyerektánc órán! Szelek szárnyán repültünk, levél repkedést tanulmányoztunk, sőt ki is próbáltuk! Aki akart, eltáncolta kedvenc szelét. Széllel bélelt társaság voltunk. Képek is lesznek, örök probléma, hogy aki az órát tartja nem fényképez és mire elérnek hozzá a képek, jön más..  Ízelítő a nadapi gyerektáborból:

  8-15 gyerekfővel együtt játszottunk, mozogtunk, táncoltunk, zenéltünk, doboltunk, tücsköt fogtunk, bogarat táncoltattunk, ujjal festettünk, maszkot készítettünk, nomeg tűzmadarat! A tűzmadár meséjét mindenki eltáncolta, volt Jankó, bátor és dolgos, vízitündér, tűzponi, macskadenevér, erdőtündér, lágy szellő és szellőlány, delfin és pingvin! Képes összeállításunkat ld. kicsit később, egyelőre csak pár kép ízelítőül!

  Nadap jó hely, jó a patkó csárda, ahol mindig van fimonság a gyerekeknek is, nomeg Hajas Ági gyönyörű háza, belső fa terei és alkotóműhelye igazi kedvcsináló a munkához, játékhoz..

   Alkotótábor 

  Vár a nyár!

  "Nemottalvós" alkotótábor 4-től 14 éves gyerekek részére. A Táborban sokat mozgunk, táncolunk, rajzolunk, díszletet, jelmezt készítünk, beöltözünk, játszunk.
  Kattints az alábbi képre a részletekért:


  -------------------------------------------------------------------------------------

  KREATÍV GYEREKTÁNC

  Cél a gyermek mozgásának, kreativitásának fejlesztése. A foglalkozásokon fontos szerepet kapnak a gyermek életének és fantáziájának alapmotívumai: 
  • az állatok
  • növények
  • mesék. 
  Mindazon gyermekeknek ajánljuk a kurzust, akik szeretnek mozogni, táncolni, vagy a későbbiekben zenével, tánccal szeretnének komolyabban foglalkozni.

   

  Időpont: változó

  Helyszín: 13. kerületi óvodák

  Érdeklődjön e-mail, vagy telefonon: 20 314 7671

  Látogasson el a  Galériába !
  A foglalkozásokat tartja: Salz Gabriella

  LinkWithin

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...