VisszajelzésekVanessa Timmons Artwork by Catrin Welz-Stein
"Verának hívnak, tanár vagyok, majdnem negyven éves, és terhes.
Ez azért nagy szó, mert öt éve minden orvos azt mondta, hogy ez már velem
nem fog előfordulni. Szerencsére mind tévedtek. Hogy ebben mennyi
szerepe lehetett a táncterápiás csoportnak, amin  hónapokkal a terhesség előtt részt vettem, azt  sosem fogjuk megtudni. Az viszont biztos, hogy én úgy érzem, lehetett szerepük benne!
Nem ezért mentem hozzájuk mozgásterápiára, de határozottan emlékszem
hogy sokat szerepelt (bennem) ez a téma is a folyamat során. Úgy
tűnik, nem véletlenül és nem hiába..."
                                                  Vera, 38 éves tanárnő"míg egy pszichológusnál az ember beszélhet órákon át, itt egy mozdulat vagy egy helyzet szavak nélkül is kihozhatja belőlünk a fájdalmat, félelmet, vagy akár örömet, felszabadultságot.
Szerettem, hogy nem voltak merev utasítások, hanem adott instrukciókon belül szabadon  lehetett mozogni. Naponta viselkednünk kell a munkahelyünkön, a családban, néha akár a barátaink körében, de itt nem kellett, aki akart, egy helyben kuporgott, aki akart, végigszárnyalta a termet. ha már a felszínre került a probléma, akkor már lehetett róla beszélni,  kibogozni, megoldani.”

                                                Vera, 25éves, óvodapedagógus

Ha kedvet kaptál a táncterápiához, itt jelentkezhetsz:https://docs.google.com/forms/d/1pzIQvoEWnqgKwcQrZaIOgWrUYgW7LrebBPz-CQJ5rTA/viewform?formkey=dGdQQ1VnNGFGRHByUm1INjk2X2dEUUE6MQ#gid=0so-kert-kostolo.html


Két évvel ezelőtt kipróbáltam a táncterápiás csoportot. Ezek a táncterápiás játékok sok mindenben segítettek. Segítettek, hogy még jobban megismerjem önmagam, több önbizalmam legyen, hogy rájöjjek, milyen fontos nekem a mozgás, a tánc. Fontos, mert belevihetem a bennem felgyülemlett feszültséget, bánatot, és ezáltal könnyedebbnek érzem magam. A csoporttagoktól maximális elfogadást, figyelmet, biztatást kaptam. Gyönyörű, felemelő, átütő táncok születtek. Minden óra fantasztikus élményekkel ért véget, és közelebb vitt önmagamhoz. Már alig vártam a következő alkalmat. Életre szóló útravalót kaptam a végén a lányoktól. Köszönöm.

Egy alkotótáborban aztán a gyerekeimmel is részt vettem. Itt táncoltunk, festettünk, rajzoltunk, doboltunk, meséltünk. A két nagyobbik gyerekem csodálatos tűzmadár és tűztündér táncot lejtett a tábor végén.” (Nono)
 

"Szerény céllal mentem a táncterápiás csoportba: kicsit lazítani a mozgásomon, könnyedebbé válni. A távoli, vágyott cél az volt, hogy egyszer táncra is perdülhessek. Gondoltam, hogy a merevségem oka "valahol belül" lehet, ezért nem egy sima tánctanfolyamot céloztam meg; abban bíztam, ha megtalálom "azt a valamit", ami gátol, később akár a tánctanulás is lehetségessé válhat.
Részben úgy történt, ahogy vártam, meglepetés volt azonban az, hogyan segítettek a csoportfoglalkozások feltárni "azt a valamit", amit belül gyanítottam. A csoport vezetőitől és a társaimtól jövő elfogadás meglepett, váratlan örömmel töltött el és további kísérletezésre inspirált. Elkezdtem önmagamra figyelni, érzékelni a saját testi reakcióimat és a velük kapcsolatban álló érzelmeket is. Láttam, hogy mások hogyan dolgoznak saját belső világuk megismerésén és alakításán, és észrevétlenül ez része lett a mindennapjaimnak. Annyira szeretném, hogy ez így is maradjon!
                                                  
Juli,   42 éves könyvtáros

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...