2015. január 21., szerda

Táncold magad egészségesre!




A kifejezés és táncterápia egy olyan módszer, ahol a testtel és lélekkel egyaránt dolgozunk. Ahogy legtöbb lelki probléma testben is megmutatkozik valamilyen tünet formájában, így nem nehéz elképzelni, hogy a dolog visszafelé is működik. Tehát, ha kimozogjuk, elmozogjuk feszültségeinket, félelmeinket, átmozgatjuk testünket, megéljük a terápiás kapcsolat biztonságos közegét, akkor nem csupán testileg fogjuk jobban érezni magunkat, hanem lelkileg is!

Kutatások bizonyítják, hogy a testtel való terápiás munka testre, lélekre egyaránt hat! Javul az immunrendszer, a hangulat, kevesebbet leszünk betegek, sokszor évekig fennálló pszichoszomatikus betegségek tudnak átalakulni, megszűnni.
A táncterápia orvosolhatja a meddőséget, a fejfájást, gyomorfájást, segít a stressz legyőzésében, pozitív átalakításában.
A táncterápia ugyanakkor nem csodaszer, nem egyik pillanatról a másikra hoz változást és sokszor valódi belső munkára és elkötelezettségre van szükség a változásokhoz. Idő kell ahhoz, hogy a páciens elfogadja a kapcsolatot a terapeutával, átélje, hogy biztonságban van, ráhangolódjon teste jelzéseire. Fontos, hogy a páciens felismerje saját működésmódjait, megismerje érzéseit, megtanulja kifejezni azokat, illetve visszajelzéseket kapjon és meginduljon a kísérletezés, hogy egy másfajta, konstruktívabb megküzdési módot alakítson ki.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...