2015. augusztus 12., szerda

Kifejezés -és, táncterápia sajátélmény + módszertani tanfolyam (50+50óra)

Kifejezés -és, táncterápia sajátélmény + módszertani tanfolyam (50+50óra)

Célunk, hogy megismertessünk a kifejezés és táncterápia módszerével. A csoport mindenki számára nyitott, az önimsereti blokkot és az elméleti blokkot is lehet külön-külön látogatni, bár ajánlott egyben elvégezni a tanfolyamot.
Az elméleti blokkra azok jelentkezhetnek, akiknek van minimum 50 órás sajátélményük valamely táncterápiás módszerből.
A tanfolyam nem terapeuta képzés, viszont  jól alkalmazható eszközöket és tudást nyújt ahhoz, hogy a résztvevők saját területükön alkalmazzák, terápiás, pedagógiai, tréneri munkájukba beépítsék a tanultakat.

Tanfolyam vezetők:
Horváth Dorottya, pszichológus, Integrált Kifejezés-, és táncterapeuta, klinikai szakpszichológus jelölt, kiképző gyerekpszichodráma vezető
Salz Gabriella, Integrált Kifejezés-, és táncterapeuta, pedagógus, PTE Pszichológia Doktori iskola doktorandusza

Célcsoport: pedagógusok, pszichológusok, művészetterapeuták, coachok, trénerek, és más segítő szakemberek, vagy a módszer iránt érdeklődők, önmagukon dolgozni vágyók.

Helyszín: Jurányi Ház (1027 Budapest, Jurányi u. 1.), Zéró Balett terem
Időpontok: 2015. őszétől – 2016. május végéig kéthetente szombatonként 14.00-től 18.00 óráig.

Tematika:
1.     blokk: 50 óra Kifejezés-, és táncterápiás saját élmény. Ebben a szakaszban a résztvevők megtapasztalják, hogyan lehet, testbe, mozgásba kerülni, majd az élményt képben megfogalmazni. Különböző témákon (határok, ritmus, súly, női vonal....stb.) dolgozunk, melyekhez használunk testtudati gyakorlatokat, improvizációs technikákat, hangolódunk egymásra, mozgásos és képi alkotásokat hozunk létre, majd élményeinket megbeszéljük. A résztvevők megismerik a terápiás csoport kereteit, illetve hogy hogyan épülnek föl csoportalkalmak. Nem szükséges hozzá semmilyen mozgásos előképzettség!
2.     blokk: 50 óra – elmélet, gyakorlattal fűszerezve
Az első blokkban megtapasztaltakat megbeszéljük, megismerkedünk a módszer elméleti alapjaival. A tudást elméletek és gyakorlatok során elmélyültebbé tesszük. Szó lesz a testtudati technikák alkalmazási lehetőségeiről a különböző pedagógiai vagy művészetterápiás területeken. A tanfolyam nem terapeuta képzés, viszont  jól alkalmazható eszközöket és tudást nyújt ahhoz, hogy a résztvevők saját területükön alkalmazzák, terápiás, pedagógiai, tréneri munkájukba beépítsék a tanultakat. Az elméleti képzés keretében külön hangsúlyt fektetünk a gyerekekkel és a felnőtekkel végezhető terápia különbségeire, majd a gyakorlatban is kipróbáljuk őket.

Díj:
Korai befizetési kedvezmény 2015. szeptember 15-ig. Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével és az előleg befizetésével lehet. További információk: T.: 0620 314 7671 (Salz Gabriella), info@tancter.hu
A jelentkezési lap itt található!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...